KaraDeniz Media

Karadeniz Medyasi

İmamoğlu ailesi mahkemelik oldu! Nedeni ortaya çıktı

CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun borçlarından dolayı intihar eden öz amcası Ali İmamoğlu’nun ölmeden önce oturduğu evi borçlarından dolayı satışa çıkardığı ortaya çıktı. Ancak evde İmamoğlu’nun eşi Merve İmamoğlu ve 12 yaşındaki kızı Zehra İmamoğlu oturmaya devam etti. Evi satın alanlar ile eşinden miras kalan evden çıkmak istemeyen Merve İmamoğlu mahkemelik oldu.

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun öz amcası Ali İmamoğlu Şubat 2012 yılında borçlarından dolayı mezarlıkta intihar etmişti. Ali İmamoğlu’nun ölmeden önce oturduğu evi borçlarından dolayı satışa çıkardığı ortaya çıktı. Ancak evde Ali İmamoğlu’nun eşi Merve İmamoğlu ve 12 yaşındaki kızı Zehra İmamoğlu oturmaya devam etti. Evi satın alanlar evin boşaltılmasını talep edince Merve İmamoğlu ölen eşinden miras kalan evden çıkmak istemedi.

Yaşanan tartışma üzerine evin yeni sahipleri evi icradan satışa çıkardı. Ev tam 7 yıl boyunca icrada askıda bekleyince daha öncede Ali İmamoğlu’ndan ev alan Abdülkadir Ç., evi satın almak için icraya başvuruda bulundu. Abdülkadir Ç., başvuru öncesinde Ali İmamoğlu’nun akrabalarına ulaşarak evin akıbetinin ne olduğunu yıllardır icrada beklediğini ifade etti. Ancak İmamoğlu’nun akrabalarından herhangi bir cevap gelmedi. Abdülkadir Ç., evin tüm masraflarını ödeyerek satın aldıktan sonra Ali İmamoğlu’nun akrabaları ile yine irtibata geçerek hali hazırda evde oturan Merve İmamoğlu ve kızının ne yapacağını, kirada oturup oturmayacağını öğrenmek istedi.

Kocasından kalan evi satın almak istedi

Bu sırada evde oturan Merve İmamoğlu, Abdülkadir Ç.’nin ofisine gelerek kendisine Ekim 2019 ayına kadar mühlet vermesini bu süre içerisinde para bulup evi tekrar satın alacağını söyledi.

Abdülkadir Ç., İmamoğlu’na istediği süreyi vermesine rağmen birde üzerinden neredeyse 1 yıl geçince bu kez evden çıkmalarını istedi.

Merve İmamoğlu evden çıkmak istemeyince Abdülkadir Ç., ihtarname göndererek evi boşaltmaları yada kira bedelini ödemelerini istedi.

Kirayı ödeyemedi

Gönderilen ihtarnamede şu ifadelere yer verildi:

İlgili taşınmazın mevcut olduğu konum itibarı ile aynı muhitte etrafında bulunan taşınmazlara kıyasen kira bedeli 2 bin 700 lira olup, işbu ihtarnamenin tarafınıza tebliğ olmasından itibaren alacaklının belirtilen banka hesabına yatırmanız isteniyor. Aksi halde ödenmeyen kira bedeli ayının sonu itibariyle anahtar teslimi ile tahliye etmenizi, tahliye etmemeniz halinde eski ev sahibi ile aranızda yapılan kira mukavelesinin yenilenmeyeceği beyan olunur.

Kaynak: Sabah

Show More
Bir cevap yazın