KaraDeniz Media

Karadeniz Medyasi

Dikkat! İki ilde maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı

Bartın Valiliği, koronavirüs salgınına karşı aldığı tedbirler kapsamında geçen cuma yaptığı açıklamayla, kentte maskesiz sokağa çıkmayı yasakladı. Bugünden itibaren uygulamaya konulan yasakla birlikte polis ve zabıta ekipleri denetimler yaptı. Ekipler, denetimde sokağa maskesiz çıkanları, uygulamanın ilk günü olması nedeniyle ceza kesmedi. Maske verip, karara uymalarını söyledi.

Emekli öğretmen Asım Güneş (62), alınan tedbirleri yerinde bulduğunu söyledi. Yetkililere teşekkür eden Güneş, “Alınan tedbirleri, on üzerinden on olarak değerlendiriyorum. Maskesiz sokağa çıkmak da çok yerinde olmuştur. Bu kararın uzun vadeli olmasının çok zararı yok. Maske sıkıntısı yoksa bu herkes için daha faydalıdır. Bartınlıların bu karara uyduğunu söyleyebilirim “ dedi.


Coşkun Yılmaz (52) da her türlü önlemin alınmaya çalışıldığını belirterek, “Bu anlamda yerel yönetimlerin aldığı karara tüm herkesin uyması gerekiyor. Ben iki ay sonra geldim ve tıraş oldum. Şimdi evime gideceğim. Herkesin maskesi takılı olduğunu görüyorum. İnsanlarımıza da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Denizli’de maske kullanımı zorunlu oldu

Denizli’de koronavirüs tedbirleri kapsamında maske kullanımı zorunlu hale getirildi.

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, bugün Vali Hasan Karahan başkanlığında olağanüstü toplandı. Toplantı sonrası, koronavirüs tedbirleri kapsamında, il genelinde maske kullanımının zorunlu hale getirildiği açıklandı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, “Başta pazar yerleri, marketler, toplu olarak çalışılan iş yerleri ile toplu taşıma araçlarında, tüm vatandaşlarımızın satıcı, müşteri, çalışan herkesin maske kullanımının zorunlu olacaktır. Bunun yanında vatandaşlarımızın her türlü alanlarda, cadde, sokak, parklar, alışveriş merkezleri gibi açık ve kapalı tüm yerlerde konutlarından çıktıkları andan itibaren maske kullanımı zorunludur. Alınan kararlara uymayanlara ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince idari para cezası kesilecektir” denildi.

Show More
Bir cevap yazın