KaraDeniz Media

Karadeniz Medyasi

Hibiskus nasıl kullanılır, hibiskusun faydaları nelerdir?

Sayısız faydası bulunan Hibiskus çayının tüketilmesi bazı alerjik bünyelerde alerjik reaksiyona neden olabilir. Bu nedenle hibiskus çayını doktor önerisi olmadan tüketmemenizi öneririz.

Hibiskus çayının faydaları nelerdir? 

Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Kan basıncını düşürür ve tansiyonu dengeler.
Birçok kanser türüne karşı vücudu korur.
Akciğeri temizler.
Mantar oluşumunu engeller.

Kilo alımına neden olan ödemin vücuttan atılmasına yardımcı olur.
Düzenli bir şekilde hibiskus çayını tüketmek, bel çevresinde incelme ve vücut yağlarında azalma sağlar.
Böbrek iltihabına iyi gelir.
Kabızlığı ve şişkinliği giderici özelliği vardır.

Hibiskus çayı nasıl demlenir? 


Suyu kaynatın.
Kaynamış suyun içine bir tutam kurutulmuş hibikus atın.
10 dakika demlenmesini bekleyin.
Süzdükten sonra için.
İsteğe bağlı olarak hibiskus çayına bal ya da limon ekleyebilirsiniz.

Hamilelik döneminde hibiskus çayı tüketilmeli mi? 

Hibiskus çayı, düşük riski oluşturabilir. Bu yüzden hamilelik döneminde asla tüketilmemelidir. Emziren annelerin ise doktora danışması gerekir.
Uzman onayı olmadan hibiskus çayını tüketmek zararlı olabilir. Bu yüzden hamilelik döneminde hibiskus çayı içmeden önce bir uzmana danışmakta fayda var.

Hibiskus adet söktürür mü? 

Hibiskus bitkisi adet sancılarını azaltarak adet kanamasının sökülmesine yardımcı olur. Adet kanamasının geciktiği zamanlarda hibiskus bitkisinden yararlanılabilir.

Sigaranın etkilerini azaltıyor 

Hibiskus, kanserden koruyucu bu muhteşem bir besindir. Çayını her gün aç karna 1 fincan için. Bu çay, sigarayı bırakan kişilerin akciğerlerini 70 günde temizler.

Sigaranın etkilerini azaltan altın değerinde öneriler 

Sigara alışkanlığınızı bir kenara bıraktınız ve bu konuda oldukça kararlısınız. Şimdi onun etkilerinden tamamen arınma vakti!
Uzman Diyetisyen Merve Tığlı, bu konuda size yardımcı olacak ve içerdiği antioksidanlarla vücudunuzda adeta detoks mucizesi yaratacak besinleri sıraladı. Tığlı, sigarayı bıraktıktan sonra kilo almaktan korkanlara da çeşitli önerilerde bulundu.

Tere:

Terenin vücudunuza olan etkisi sadece bronşlarınızı temizlemekten ibaret değil. Tereyi kullanarak lezzetlendireceğiniz salatalar, yağ yakımını da destekler.

Menengiç kahvesi:

Daha önce kahvenin yanında içtiğiniz sigaraları unutun! Menengiç kahvesi sigaranın bütün kötü etkilerini vücudunuzdan temizlemeye yardımcı. Günde 1-2 fincan tüketebileceğiniz menengiç kahvesi, sigara dumanının kapattığı solunum yollarınızı yeniden açar.

Keçiboynuzu çayı: 

4-5 adet kuru keçiboynuzu dalından yapabileceğiniz enfes keçiboynuzu çayıyla hem vücudunuzu yenileyebilir hem de sigaranın vücudunuzda yarattığı stresi bir daha hiç dönmemek üzere silebilirsiniz.

Greyfurt:

Özellikle soğuk kış günlerinde tercih edebileceğiniz, hem vücut direncini hem de akciğerlerin fonksiyonel çalışma kapasitesini artıran bu eşsiz besin içerdiği antioksidanlarla meşhur!

Elma:

Bir demliğin içerisine elmayı kabuğuyla dilimleyin ve içerisine bir tutam zencefil, 2 çubuk tarçın atın. Karışımı demleyin. Akciğerlerinizi içtiğiniz bu karışımla yenileyebilirsiniz.�

Ebegümeci: 

Diyetisyen Merve Tığlı, “kanserden koruyucu bu muhteşem besinin çayını her gün aç karna 1 fincan için” diyor çünkü bu çay, sigarayı bırakan kişilerin akciğerlerini 70 günde temizler.�
Sigarayı bıraktıktan sonra kilo almaktan korkanlara öneriler 
Sigarayı bırakmak isteyenlerin en büyük korkusu sigarayı bıraktıktan sonra kilo almaktır. Sigarayı bıraktıktan sonra iştahınız açılırsa bu önerilerle iştahınızı baskılayabilirsiniz.

Yeşil çay ile leblebi tüketin 

Tarçın, karanfil ve limonla tatlandıracağınız bir fincan yeşil çayla beraber tüketeceğiniz 1 avuç leblebi hem açlığınızı bastırır hem de vücudunuzu formda tutar.
Sigara tükettiğiniz dönemde organlarınıza verdiğiniz zarardan elbette ki haberdarsınız. Ancak tat alma duyularınızı da etkilediğini belki de ilk defa duyuyorsunuz. Bu yüzden sigarayı bıraktığınızda tükettiğiniz yiyeceklerin ve içeceklerin tadını çok daha iyi almaya başlıyorsunuz.
Show More
Bir cevap yazın