KaraDeniz Media

Karadeniz Medyasi

Libya Müftüsü’nden Libyalılara Türkiye ve Erdoğan çağrısı

Libya’nın Müftüsü Sadık el-Giryani, ülkedeki son gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin Libya’ya müdahalesini eleştirenler bu ülkeler, zaferi engellemeye çalışan çetelerdir” dedi.

Libya’nın Müftüsü Sadık el-Giryani, ülkenin doğusundaki gayri meşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter’e karşı zafer elde edilmesi için Türkiye ile müttefikliğin ve bağların güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

BAE’ye ise, “Türkiye’nin Libya’ya müdahalesini eleştirenler bu ülkeler, zaferi engellemeye çalışan çetelerdir” dedi.

Libya’nın Müftüsü Sadık el-Giryani’den Türkiye açıklaması geldi. Sadık el-Giryani, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter’e karşı zafer elde edilmesi için Türkiye ile müttefikliğin ve bağların güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Sadık el-Giryani, Hafter’e destek veren Birleşik Arap Emirliği (BAE) ise “BAE üzerimize İHA’lar yollayıp çocuklarımızı öldürüyor. Türkiye’nin Libya’ya müdahalesini eleştirenler bu ülkeler, zaferi engellemeye çalışan çetelerdir” dedi.

Başkan Erdoğan’a övgü

Sadık el-Giryani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın deneyimli bir siyasetçi olduğuna dikkat çekerek, “Ey hakiki Libyalılar, Türkiye’nin müttefikliği ile diğer ülkelerin müttefikliğini karıştırmayın. Türkiye ve lideri bizim için ayrı, Libya’yı karıştırmaya çalışan ülkeler ayrı. Türkiye’nin desteğini asla unutmayın” diye konuştu.

Show More
Bir cevap yazın