KaraDeniz Media

Karadeniz Medyasi

Sayı sıfırlanmıştı! Bir kentimizde daha vaka sayısı patladı

1 Haziran’dan itibaren normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte bazı illerde vaka sayılarında artış yaşandı. Son kötü haber ise vakaların sıfırlandığı Bitlis’ten geldi. Kentte koronavirüs vaka sayısı tekrar yükselişe geçti.

Bitlis Tabip Odası Başkanı Dr. Osman Fatih Şanlı, Diyarbakır’ın ardından kentte kısa süre önce sıfırlanan vaka sayısının başlayan normalleşme süreciyle yeniden artış göstererek 118’i bulduğunu söyledi.

Bitlis’te koronavirüs salgınının son durumuyla ilgili açıklamada bulunan Bitlis Tabip Odası Başkanı Şanlı, “Bilindiği üzere yakın zamanda ilimizde aktif vaka sayısı sıfırlanmıştı. Ancak malum yeni normalleşme süreciyle birlikte il dışından memleketimize gelen insanlar aracılığıyla tekrar vakalarda artış meydana geldi. An itibariyle Bitlis’te pozitif vaka sayısı maalesef 118’e ulaşmıştır.

Bu hastalarımızdan 20’si yatarak tedavi görmektedir. Bir hastamız yoğun bakım koşullarında takip ediliyor. Diğer hastalarımız ise evde takip edilmektedir ve karantina uygulamaları mevcuttur.

Daha önce testi pozitif çıkan ve yaşamını yitiren 3 vatandaşımız olmuştu. Çok şükür şehir sınırlarında yeni pozitif vaka olarak saptanan vatandaşlarımızdan henüz yeni bir can kaybımız bulunmamaktadır” dedi.

Rudaw’da yer alan habere göre: Vatandaşların bu süreçte rehavete kapılıp tedbirleri elden bırakmaması gerektiğini dile getiren Dr. Osman Fatih Şanlı, “Bu süreçte yüzlerce sağlık çalışanı sahada emek veriyor ve ekipler tarafından yaklaşık 5 bin kişiye tarama amaçlı test yapılmıştır.

Tatvan Devlet Hastanemiz ise pandemi hastanesi olup korona virüsü bulaşan hastalarımızın tanı, takip ve tedavilerini son derece başarılı bir şekilde gerçekleştirmektedir” diye konuştu.

Show More
Bir cevap yazın